EL MILLOR GRUP PEL 2011

EL MILLOR GRUP PEL 2011

jueves, 17 de mayo de 2007




Tot allò que queda pendent...
Promeses de CiU que només han estat promeses


La política, entesa en totes les seves dimensions, més que predicar-la, es fa. Alternativa Municipal per a la Pobla de Montornès vetlla per una vil·la on tots i cadascun dels seus habitants tingui dret a la participació. De la mateixa manera, ésser informat de totes les gestions que es duen a terme al poble, també és un dret. Un dels objectius que persegueix Alternativa Municipal és la transparència i és per això que, avui dia, vol revisar les accions que van ser promeses a les darreres eleccions per l’actual consistori i fer-ne una valoració assenyada.

Nou Dispensari Mèdic
Fa quatre anys, durant la passada campanya electoral, es qüestionava el veritable estat del consultori metge. Al 2003 l'aspecte de l'edifici era petit i antiquat. Segons els responsables de Salut, avui dia el Dispensari de La Pobla de Montornès és el que es troba en pitjors condicions del Tarragonès. Traslladar el nou edifici lluny de tots els nuclis urbans suposa una gran incomoditat, de manera que ubicar-lo al solar que cediran les escoles traslladades serà la millor opció. L'atenció sanitària és convenient que es trobi, sempre, el més cèntrica possible, ben comunicada amb un ampli aparcament i propera a la farmàcia i altres serveis.

Polígon Industrial
Hi havia prevista la construcció d'un Polígon Industrial que acollís les necessitats agrícoles i industrials i la fàbrica S.A. Recasens; durant més de 5 anys no s'ha aconseguit tirar endavant amb cap aspecte relacionat amb el tema. Vetllar per al bon desenvolupament de l'activitat econòmica de La Pobla de Montornès no és només tenir bones idees, sinó que aquestes siguin factibles i que, per tant, puguin ser dutes a terme. Si el terreny no pertany a l'Ajuntament, no pot ser el consistori qui les gestioni.

Carretera de la Nou
Aconseguir una bona xarxa viària és imprescindible per a la comoditat de tots els veïns del poble. Ara bé, l'èxit o el fracàs de la situació no depèn del consistori, sinó que queda en mans del MOPU, de la Diputació o bé de l'administració supralocal que li correspon, ja que són aquestes les que s'encarreguen dels projectes viaris. Cadascú ha de prendre consciència de les seves competències; no és lícit omplir-se de mèrits de coses que no ha fet un mateix.

Senyalització viària
Una bona senyalització viària i la presència de bandes rugoses vetllen per la seguretat del trànsit del poble i de totes les urbanitzacions. Per això és imprescindible que cadascuna d'aquestes senyals sigui col·locada al lloc adequat. A les urbanitzacions com la del Castell de Montornès o bé Flor del Almendro i, fins i tot, en el nucli antic, cal que siguin revisades i que es recol·loquin les senyals en funció de la necessitat dels veïns i amb sentit comú. Un dels principals objectius de la senyalització és que tingui una funció i un servei. Les bandes rugoses encara no s’han posat i la senyalització és caòtica.

Construcció d'un Gran Parc
Tots els veïns de La Pobla de Montornès esperàvem amb delit la construcció d'un Gran Parc amb zones infantils, circuits per poder córrer, amb espais per la gent gran, etcètera. Un bon projecte amb moltes ganes de tirar-lo endavant, però que al final només s'ha quedat en un somni. Somiar és propi dels utòpics, però no pas dels realistes. Se'ns va prometre, a més a més, una font de set brolls d'aigua anomenada la Font de les Poblas (un broll per a cada Pobla) i, al final ens han hagut de treure el caramel de la boca.

Soterrament de serveis
Nombroses cases dels carrers on s’ha soterrat la instal·lació elèctrica es troben amb cables trenats a les façanes perquè el soterrament no s’ha fet conforme a les Normes Subsidiàries vigents per mancança de control per part de l’Ajuntament.

Estesa de Gas Natural
Vetllar per a la bona estança al poble és un dels principals objectius que persegueix tothom. Se’ns va prometre que Gas Natural arribaria fins i tot a les urbanitzacions i això encara no ha estat possible. Si La Pobla de Montornès pretén ser un territori que aposta pels temps moderns no es pot permetre unes condicions de vida que no siguin pròpies del segle XXI. Cal que tots i cadascun dels habitatges estiguin adaptats a les comoditats dels veïns.

Transport Escolar
El transport escolar va ser plantejat com una opció de vital necessitat, sobretot per a la comoditat dels pares que han de fer quatre viatges al dia cap a l'escola. Evidentment, prometre recursos i serveis als habitants és un aspecte molt important, però prometre'ls i no oferir-los és posar en evidència la serietat amb les que es desenvolupen cadascuna de les accions. Ja sigui gratuït com subvencionat, la prestació del transport escolar és quelcom encara necessari.

Implantació d'un Transport Públic Urbà
Un Transport Públic Urbà cal que estigui molt ben gestionat. Cal que l'estructura de circuits i parades sigui replantejada perquè fer l'última aturada en una rotonda de la N-340 dóna incomoditats i pot provocar accidents, i no te cap gràcia, com ens deien. Connectar el poble amb les diferents urbanitzacions és una bona proposta, però cal que sigui assenyada i respongui a les necessitats.

No hay comentarios: